Jouw sfeer op jouw website

18 oktober 2021
Leestijd: 2 minuten

Een website moet jouw sfeer ademen. En om een goede sfeer op je website te krijgen zijn foto's onmisbaar. Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Want om een goede sfeer neer te zetten met foto's op je website, is het belangrijk dat je ook de juiste foto's gebruikt. Hierbij moet je ook denken aan resolutie van je foto's, scherpte en kleuren.

Is je foto te groot of heeft het de verkeerde bestandsformaat? Dan kan het zijn dat je website minder snel geladen wordt. En dit heeft weer nadelige gevolgen voor je positie in verschillende zoekmachines. Daarnaast kost het je ook bezoekers, als zij lang moeten wachten voordat je website klaar is met laden. Zeker als de internetverbinding 50 mbit/s of minder is. Ook op je smartphone kan de laadtijd dan enorm toenemen en kost het je bezoekers veel data als zij jouw site bezoeken.

Daarnaast moet de scherpte ook in orde zijn. Want niets is zo vervelend als een foto op een website, die een bepaalde sfeer moet neerzetten, niet scherp is. Ook daar haken je bezoekers op af. En het zegt natuurlijk ook iets over de professionaliteit van jouw website/merk/product. Dus ook dit is van belang!

Tot slot mogen de foto's opvallen op je website. Maar ze moeten wel passen in de huisstijl van je website. Als ze niet passen in jouw huisstijl, dan verzwakken de foto's je website. Dus ook bij het maken van de foto's moet je goed nadenken over o.a. kleurgebruik en stijl van foto's.

Bij vanWelie.net denk ik graag met je mee over de juiste foto's voor op jouw website. Tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Alle informatie omtrent deze en al mijn andere diensten vind je op www.vanwelie.net/webdesigner.

vanWelie.net
Dennis Niekel-van Welie

KvK: 78002087
IBAN: NL 57 KNAB 0502 2489 71

Contact