Quodari - Het privacyvriendelijke social media platform

20 februari 2022
Leestijd: 3 minuten

Met Quodari krijg je weer zelf de regie over je privacy en wat je met je familie, collega's, vrienden en kennissen deelt. Door te connecten met mensen die je echt kent, kan jij met een gerust hart weer een waardevolle momenten op het internet delen. En daarbij komt dat je stopt met betalen middels je privacy aan het gratis platform! Geen reclame. Geen algoritmes die bepalen wat jij wel en niet te zien krijgt. Geen gerichte advertenties meer. Kortom, een platform die doet wat het beloofd!

Het concept is relatief eenvoudig: Deel memo's met mensen die je kent. Een memo kan gewoon een stukje gedachte zijn dat je niet wil vergeten, of een leuke foto of video. Je kunt ook spraakberichten in een memo opslaan. Daarnaast kan je ook documenten aan je memo toevoegen. En tot slot is het ook mogelijk om een lijst toe te voegen aan je memo. Kortom, een hoop mogelijkheden dus!

Daarnaast kan je ook de nodige structuur aanbrengen met Collecties. Je collectie is een verzameling van memo's met hetzelfde thema. Vervolgens kan je per collectie bepalen met wie je dit deelt (of niet). Een memo die aan een collectie wordt toegevoegd neemt automatisch de deelinstellingen van die collectie over.

Daarnaast kan je connecties maken met andere mensen op Quaodari. Je kunt op verschillende manieren connectieverzoeken delen:

  • Per e-mail: Je vult het e-mailadres van de ontvanger in en die ontvangt een uitnodiging voor een connectie.
  • Per link: Je kunt ook een link versturen via een ander medium (WhatsApp, e-mail of een ander social media-account. Deze link is 14 dagen geldig.
  • Per QR-code: Wil je connecten met personen die direct naast je staan? Laat ze dan de QR-code scannen. Ook deze QR-code is 14 dagen geldig.

Wil je ook graag memo's delen met de wereld, zonder dat ze een connectie van je zijn? Ook dat is mogelijk. Maar dan wel met een betaald abonnement. Je kunt kiezen uit twee betaalde abonnementen op het moment van schrijven. Hoeveel de verschillende abonnementen kosten, staat vermeld op deze pagina. Dus je kunt op Quodari ook (zakelijk gezien) allerlei memo's openbaar delen met de wereld, zonder dat je betaald met je privacy.

Daarnaast kan je ook nog een Openbaar profiel instellen. Je gegevens die je bij registratie hebt opgegeven komen niet automatisch in je openbare profiel op Quaodari. Hier heb je echt helemaal zelf de controle over welke informatie je wel en niet deelt met de online wereld. Geen enkel veld in je openbare profiel is verplicht om ingevuld te worden. Dus de volledige controle ligt echt bij jou als gebruiker. Je openbare profiel kan je volledig delen op het internet, met een link die onbeperkt geldig blijft.

Tot slot is Quodari alleen bereikbaar via een internetbrowser. Het maakt dan weer niet uit of dit een laptop/pc, tablet of smartphone is. De interface past zich hier op aan. Om je privacy te waarborgen is er dus geen app beschikbaar in de verschillende stores van Google, Microsoft of Apple. Hierdoor wordt je ook niet onnodig lastig gevallen door meldingen van je connecties. Jij bepaalt dus helemaal zelf wanneer je reageert op reacties van je connecties op je memo's.

Inspiratie opdoen? Check mijn openbare profiel op Quodari hier!

Doe jij ook mee in de strijd om het internet weer vriendelijker en veiliger te maken, zonder dat allerlei bedrijven bakken met geld verdienen om jou leven te gebruiken als inkomstenbron!? Pak de controle over je eigen privacy weer volledig terug, zonder beperkt te worden in het delen van je leven met dierbaren op het internet.

Tot snel op Quodari!

vanWelie.net
Dennis Niekel-van Welie

KvK: 78002087
IBAN: NL 57 KNAB 0502 2489 71

Contact