Een nieuwe uitdaging

Per schooljaar 2018-2019 werk ik niet langer meer op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. Na 7 mooie jaren met veel mogelijkheden en kansen, is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb een hoop geleerd op de CSB. Over mijzelf. Over het onderwijs. Over de leerlingen. Over de ouders. Over samenwerking. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb ook het gevoel dat ik nog lang niet uitgeleerd ben op de CSB. Maar ik weet wel voor welk onderwijs ik sta. En daar is mijn nieuwe werkgever, het Lumion in Amsterdam Nieuw-West, volop mee bezig en aan het ontwikkelen. En hier wil ik graag meer over leren en ook mijn steentje bij kunnen dragen. En volgend schooljaar gaat dit dan ook gebeuren.

Logo Lumion Amsterdam
Bron: www.lumion.amsterdam
29 april 2018

Ondanks dat ik nog hard met mijn studie bezig ben, in de afrondende fase, ga ik toch deze nieuwe stap zetten. Ik kijk er enorm naar uit en heb er ook veel zin in. En waarom? Dat zal ik je vertellen.

Het onderwijssysteem waar het Lumion mee werkt spreekt mij erg aan op de volgende punten. Allereerst ben je geen mentor van een klas van ongeveer 28 leerlingen, maar een coach van ongeveer 15 leerlingen. Daarnaast is er geen standaard 50-minuten (of ander aantal) rooster voor leerlingen, maar zijn er twee blokken waarin docenten en leerlingen met elkaar samenwerken. Bovendien hebben leerlingen veel meer verantwoordelijkheid over hun leerproces en is het de uitdaging om daar als coach zo goed mogelijk in te begeleiden en sturen. Bovendien is er ook veel contact in een driehoek (docent, ouder(s), leerling). Tot slot wordt er ook veel digitaal gewerkt. En daar ben ik ook reuze benieuwd naar.

Al deze punten spreken mij erg aan en vind ik passen bij mijn visie over onderwijs.

Logo CSB Amsterdam
Bron: www.facebook.com/CSBAmsterdam
29 april 2018

Uiteraard ga ik al mijn collega’s op de CSB enorm missen. Met hun heb ik 7 mooie jaren gehad. Ik heb veel van mijn collega’s geleerd. Hopelijk heb ik collega’s ook veel kunnen leren wat betreft digitale mogelijkheden in het onderwijs. En als ik mijn studie heb afgerond, nodig ik alle collega’s van de CSB ook uit om hier met mij een drankje op te doen.

Dus na de zomervakantie start ik aan een nieuwe uitdaging. Ik kan haast niet wachten! 🙂

Een reactie plaatsen