Docentschap

Scheikunde, NaSk, & ICT-Coördinator

Sinds augustus 2019 ben ik op het Amstelveen College werkzaam. Ik geef lessen in de 1e, 2e en 3e klas op het niveau havo & vwo.

Onderwijs

7 competenties

Als docent moet je beschikken over 7 competenties volgens het SLO. Hoe staat het met mijn beheersing van de competenties?

(Binnenkort beschikbaar)

Visie op onderwijs

Iedereen heeft een mening over het Nederlandse onderwijssysteem. Wat is mijn kijk op het Nederlandse onderwijssysteem en waar vind ik dat er nog verbeterpunten liggen?

(Binnenkort beschikbaar)

Een leerling in quarantaine? Wat nu …

Het onderwijs heeft sinds de zomervakantie haar deuren weer geopend en heel veel leerlingen komen weer in het schoolgebouw. Voor docenten zijn er allerlei scenario’s uitgedacht en protocollen opgesteld. Zowel door schoolbesturen als allerlei vakbonden en vakverenigingen. Super! Maar wat nou als een leerling thuis in quarantaine moet, omdat er iemand uit het gezin of

Amstelveen College LIVE

Sinds 23 maart ben ik voor het Amstelveen College een project gestart om online lessen te kunnen verzorgen. Hiervoor maak ik gebruik van een webinar-systeem waarmee de lessen worden aangeboden via een YouTube Livestream. Alleen leerlingen en medewerkers van het Amstelveen College kunnen deze online lessen bijwonen, omdat het gekoppeld is met Office 365 van

GameDidactiek.net

Ik ben sinds maart 2019 de uitdaging aan gegaan om mogelijkheden te laten zien dat leren niet saai hoeft te zijn. Dit project maakt het complex, omdat ik een universele tool wil neerzetten voor elk vak, voor elke onderwijstype. Het is dus niet alleen voor persoonlijk gebruik als docent. Het moet juist ook mogelijkheden bieden

& Onderwijs

Digitale gamedidactiek

Leren hoeft niet saai te zijn. Met behulp van digitale gamedidactiek kan je de taaie stof een stuk leuker maken met directe feedback en een beloningssysteem voor de prestaties.

(Binnenkort beschikbaar)

Flipping the classroom

Ook het gevoel dat je alleen maar aan het uitleggen bent en niet voldoende individuele aandacht kan geven aan je leerlingen/studenten? Dan kan 'flipping the classroom' je erbij helpen om hier verandering in te brengen.

(Binnenkort beschikbaar)

Digitaal portfolio

Hoe kan je de ontwikkelingen van je leerlingen/studenten op eenvoudige wijze blijven volgen? Door ze een digitaal portfolio bij te laten houden. Dit kan relatief eenvoudig worden opgezet met Class Notebook van Microsoft 365.

(Binnenkort beschikbaar)

Extra online uitleg, gratis!

Hebben jij en je vrienden net dat beetje extra uitleg nodig over een bepaald onderwerp? Dan is dit de plek om die te vinden. Op geplande momenten organiseer ik extra instructiemomenten over onderwerpen waarin ik thuis ben.

van Dennis

Eerdere

2018 - 2019
2011 - 2018