Docentschap

Docent NaSk / Scheikunde

Op het Amstelveen College ben ik werkzaam als docent in de 1e t/m de 3e klas in de vakken nask en scheikunde op het havo- en vwo-niveau.

Mijn onderwijs

21st-century-skills-vaardigheden

21st century skills

In mijn onderwijs besteed ik aandacht aan enkele aspecten van dit fenomeen: kritisch en creatief denken, oplossingsgericht denken, zelfregulering, samenwerken, ict basisvaardigheden en communiceren.

Onderzoekscyclus_compleet_text

Onderzoekend leren

Leren doen we niet alleen vanuit een boek, maar ook vanuit de praktijk. Binnen een bepaald thema stelt elk duo een eigen onderzoek op en gaat dit onderzoek ook echt uitvoeren. Je leert niet alleen uit de praktijk, maar ook hoe je verkregen data kan verwerken dat bruikbare informatie en hoe je daar vervolgens conclusies uit kan trekken.

Blended-Learning

Blended Learning

Het is een mooie uitdaging om de mogelijkheden van de ict te combineren met het hedendaagse onderwijs. De balans tussen online en offline lesmateriaal zoeken en zorgen dat het online lesmateriaal zo optimaal mogelijk ondersteunend is aan het offline lesmateriaal voor zowel leerling als docent.

Extra (gratis) online uitleg

Hebben jij en je vrienden net dat beetje extra uitleg nodig over een bepaald onderwerp? Dan is dit de plek om die te vinden. Op geplande momenten organiseer ik extra instructiemomenten over onderwerpen waarin ik thuis ben.

Onderwijs van nu

Extra oefenen op een leuke manier

Vind jij herhaling ook zo saai? Heb je het gevoel dat leren je niets oplevert, behalve goede cijfers (als het meezit)? Dan wordt het tijd dat je kennis maakt met GameDidactiek.net. 

Op deze site vind je modules over onderwerpen, waarbij je direct beloont wordt voor in inzet. En als je een leerling van mij bent, kan je er ook nog je beloningen inzetten voor mijn lessen.

Downloads & links