Menwedstrijd SGMW te Blaricum

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni was er in Blaricum een menwedstrijd. Deze wedstrijd kwam onder mijn aandacht, omdat de staleigenaar (Arend de Wit) en zijn dochter hieraan mee deden. Gezien ik mennen erg interessant vind, ben ik zaterdag een dagje mee geweest naar Blaicum.

‘s Ochtends om 8.30 uur op stal verzamelen. De laatste spulletjes inpakken, paard inladen en om 9.00 uur op weg richting Blaricum. Daar aangekomen hebben we eerst even op ons gemak wat koffie/thee gedronken, de hindernissen nog een keertje doorgenomen en een aantal combinaties door de hindernissen zien gaan. Na de nodige mensen te hebben gesproken, zijn we ons om 10.45 uur gaan voorbereiden op het eerste deel van de marathon: een rit van 7 km die gereden moest worden tussen de 28.29 min en 33.01 min.

Nadat Zonta (het paard) was gepoetst, staart ingebonden en kalkoenen in zijn hoefijzers waren gedraaid, kon hij voor de wagen. Uiteindelijk zijn we om 11.15 uur richting de VET-point vertrokken voor de eerste check.

Rechts in het hoefijzer zit al een kalkoen gedraaid. Deze zorgen voor extra grip, vooral in het gras.

De VET-Check was in orde. Zonta had een keurige hartslag van 68. Na 15 minuutjes wachten in de schaduw was het dan eindelijk zover: We mochten van start! In een heerlijk, ontspannen drafje werden de 7 km netjes uitgereden. Onderweg nog een paar leuke foto’s gemaakt:

Bij terugkomst weer door de VET-point. Na de tweede check, die overigens ook weer helemaal in orde was, was het tijd om ons kort voor te bereiden op de hindernissen. Ook hierbij moest er weer binnen een gestelde minimum en maximum tijd door de hindernissen gereden worden. En terwijl Menteam de Wit zich goed aan het voorbereiden was, werd ik benadert door een aantal mensen van de organisatie. Of ik een aantal foto’s wilde maken voor hun. Natuurlijk! Ik heb ze wel gewaarschuwd dat ik geen prof was, ondanks dat ik die indruk misschien een klein beetje wekte met “mijn statief”. Maar dat vonden ze geen probleem. Voordeel van deze vraag was dat ik nu op wat extra plekjes kon komen dan ik van tevoren had bedacht. Mocht nu bijvoorbeeld op een steiger klimmen om van bovenaf ook enkele foto’s te maken. Dus dat was wel leuk!

De foto’s voor de organisatie vind je terug via deze link: https://dennisvanwelie.stackstorage.com/s/vyKMsWx1O8PwFGc

Wat ging Menteam de Wit lekker door de hindernissen heen! Zonta en Arend waren lekker op elkaar ingespeeld. En de hindernissen waren vooraf goed uitgedacht!

En wederom moesten we voor de laatste keer weer langs de VET-point. Een laatste check of Zonta nog in goede conditie was. Nadat hij een kwartier was wezen stappen en even lekker was wezen douche, had hij weer een hartslag van 72. Kortom, een prima conditie! Kan ik alleen nog maar van dromen op dit moment …

Uiteindelijk is Menteam de Wit 3e geworden van SGMW te Blaricum. Een geweldige prestatie dus! En terecht dat ze tevreden zijn. Ik vond het ook super leuk en gezellig om een dagje mee te lopen met deze drie toppers. En ik ga graag nog vaker mee, al is het maar voor het vastleggen van de super prestaties die er nog aan gaan komen!