Maak kennis met Pippa

Sinds woensdagavond 20 mei 2020 zijn wij trotse eigenaars van een tweede kitten, Pippa. Zij is ongeveer 8,5 week oud en is kerngezond.

Pippa is geboren bij een gezin in Amsterdam Sloten, met 4 kinderen. Deze kids hebben de eerste weken ontzettend goed voor Pippa gezorgd. Dit heeft er ook voor gezorgd dat zij zich heel snel bij veel mensen op haar gemak voelde. Oppakken, knuffelen, spelen. Het kan allemaal met Pippa.

Soms vindt ze het ook allemaal nog een beetje spannend, maar haar dapperheid overwint het toch. Ten opzichte van haar andere broertjes en zusje is zij wel de meest bange van het stel. Bij het vorige gezin werd ze dan ook wel eens gekscherend bangerikje genoemd.

Binnenkort hopen we haar met onze andere kater, van 3 jaar oud, te kunnen samenvoegen. Maar we verwachten dat dit niet al te makkelijk zal gaan. Onze andere grote vriend, Mello, was de afgelopen dagen redelijk van de leg. Bij het ruiken van haar geur ging hij de eerste 24 uur blazend door het huis en verstopte zichzelf onder het bed. Dus het wordt een heel interessante tocht om die twee met elkaar in één ruimte te krijgen. Maar ik heb er vertrouwen in dat ze straks niet meer zonder elkaar kunnen.

Op dit moment zitten Pippa en Mello nog gescheiden van elkaar. Pippa zit het grootste gedeelte van de dag in de badkamer en Mello heeft dan de rest van het huis voor zichzelf. ‘s Avonds van 21.00 – 23.00 uur laten we Mello alleen in de slaapkamer doorbrengen en mag Pippa de rest van het huis weer even verkennen. Daarna kan Mello weer een nacht en dag aan de geur van Pippa wennen. Hopelijk kunnen we naar een paar dagen een eerste ontmoeting in scène zetten. Benieuwd wat dat zal opleveren. De tijd zal het leren!